söndag 23 februari 2014

Fototriss-tema-spår

I veckans fototriss är temat "spår". Finns många sätt att se på det ordet, där man går blir spår, livet sätter sina spår, döden sätter spår(min sista bild i inlägget, ett rådjur, så ni är förvarnade), man kan även sätta spår i andra.

Hunden sätter spår, där den går, den sätter också spår hos den hund den motade bort från sin gård.
 Människor har satt spår på isen, vilket också efterlämnar spår i hjärtat av en dag med sol. Den mörka och solfria februari har satt sina spår, och solen sätter nya spår, i hopp om vår.
 Rådjurets sista spår i livet ledde till död, det satt även spår i de som försökte rädda den, och för de barn som stod där och blev varnade för vad som kan hända när man går på svag is.
Ha en trevlig vecka/AX


söndag 16 februari 2014

Fototriss-tema-grått

I veckans fototriss är temat grått, ja det hade varit bara att gå ut, vi har haft grå-väder länge nu. Ovanligt här i norr i februari. Men jag blev nyfiken på hur mina akvareller skulle se ut i grå toner, så jag har fotat dom i grå skalor. Känslan blir annorlunda när färgerna inte finns där.
"Empty"
 "Thinker"
 "Playing" 
Ha en fin vecka/AX

söndag 9 februari 2014

Fototriss-bokstäver

I veckans Fototriss är temat bokstäver. Jag har haft tur med temat några veckor, det här blev betydligt svårare. Men, jag gör ett försök.

Avkapade bokstäver från ett ord kan få en helt annan betydelse. 
 Bokstäver i meningar som skrevs live på en snövägg, vet inte alls sammanhanget, men det kändes spännande, nästan farligt. Framför står människor och tittar.
Utsmyckning i en offentlig toalett, i form av bokstäver som meningar, tungt budskap! Mer sånt tycker jag, så slipper vi det tråkiga vita.

Ha en fin vecka/AX

söndag 2 februari 2014

Fototriss-så här ser det ut där du är

Den här veckan har Fototriss temat "Så här ser det ut där du är". I Umeå idag kör det igång, Kulturhuvudstad 2014, det finns massor att se på staden, is, snö, ljusshower, renar, eldar och konst. Cirka 55 000 besökare, det är många det.

Umeås symbol hjärtat utförd av små helikoptrar som flög i formationer. Ögongodis, och lite fantasieggande.
Fyrverkerierna sprakade, ögon-godis. 
 Nog med glansen nu, den här mannen sitter ensam instängd i is, i 48 timmar. Utan tak. Den tilltalar mig, får mig att tänka på livet. Starkt.
Lägger in två bonus-bilder bara för att jag vill, is-skulpturer, otroligt skickligt utförda :)

Is-husen har fått snö på taken under natten.
Fiskaren och fiskarna gjorda i is.

Ha en trevlig vecka /AX