söndag 27 mars 2011

Fototriss - tema - färgstark!

Veckans tema i FOTO-TRISS är alltså "färgstark", det borde jag ju rimligtvis klara. Det är ju färg jag håller på med, och anses nog av många vara färgstark. Med tävling denna gång, med vinst från DEXT - http://dext.se/dext/titlar
Jag börjar med nagellack, vilka jag är en stor konsument av. Jag har nog använt alla färger och formula som finns. I det här fallet är nageln FÄRGSTARKT rosa. Jag tycker även fågeln på bilden är FÄRGSTARK, fast den tonar i svart och vitt.
 Inte bara nageln är FÄRGSTARK utan de här målningarna jag gjort blixtrar av FÄRGSTARKA kulörer.
Jag följer mitt finger och går ut på konstnärs-vännen Carra´s vernissage som hölls på Paletten i Umeå. Hon är en FÄRGSTARK kvinna med en FÄRGSTARK konst, hatt och hårfärg.
Jag tackar för mig denna gång, och vill ni se konst av mig så gå in på : http://www.axart.se/ . Den är alldeles nyss uppdaterad.

söndag 20 mars 2011

Fototriss - Tema - På G

Ett ganska fritt ämne tycker jag, veckans tema i FOTO-TRISS "På G". Hos mig är det för det mesta målningar på G.
Ibland förändras livet i någon riktning, ibland men inte alltid bra för konstnären, men oftast bra för konstnärens konst. Mina målningar har helt bytt riktning, färgskala, motiv och teknik, så det är många målningar på G (olvet).

Här på G är "Naked Bird", översatt "naken fågel". 
 Här på G är "Falling bird", översatt "fallande fågel".

Här på G är "Haning bird", översatt "hängande fågel" eller "hängd fågel".

Många fler fåglar är på G, men det får komma en annan dag. Om ni tittar tillbaka på tidigare inlägg i min blogg finns 2 stycken fågel-målningar utlagda redan(och en med en fjäril).

söndag 13 mars 2011

Fototriss-tema-Öppen

I veckans FOTO-TRISS är temat Öppen. Ett intressant, mångtydigt och aktuellt ämne. Om man ÖPPNAR sig för nya intryck kan man se många nya saker, eller gamla saker i nytt ljus.
På dagens foto-promenad var dessutom min väg ÖPPEN för mig att gå, till skillnad mot de katastrofdrabbade människorna i Japan.
Vi lever också i ett fritt och ÖPPET land, det är inte alla som gör det.

Ok, nu börjar jag, snön ligger ÖPPEN för solens smekande ljus, den ligger också ÖPPEN för mina ögon att se på.
Vid grill-platsen drar många barken av björken, då blottas björkens inre. Den står ÖPPEN och försvarslös inför naturens påverkan.
Vid betong-klumpen i Ume-älven har vattnet tryckts upp och bilder en is-vulkan. Det har gått ut varningar idag om att älven på sina håll är ÖPPEN, därför ska man iakta stor försiktighet när man går på älven.

söndag 6 mars 2011

Foto-triss - Tema - Se upp

Veckans tema i Foto-triss är "Se upp", intressant om än svårt tema. Den här veckan finns också priser i potten från Cool stuff  . Spännande! Jag börjar med den här bilden, man får se upp med isen när man cyklar, annars åker det omkull. Bilden tagen vid Stadshotellet i Umeå, det töar ganska bra nu.


Min kompis "Mate" ser upp, för här faller det snö. Fotat på Bölesholmarna i Umeå.


En härlig grillning i Rådhusparken idag i Umeå, men man får se upp så att inte korven bränns.